LÄMPLIGHETSTEST

Skolan för Pedagogiska Tjänstehundar

Höj kvalitén på din verksamhet, utbilda en Pedagogisk Tjänstehund!

LÄMPLIGHETSTEST

 

För att vara lämplig för ett arbete inom pedagogisk verksamhet krävs att hunden är social, trygg och har stor arbetslust. Att använda hundar yrkesmässigt inom skolan eller annan pedagogisk verksamhet kräver ett stort säkerhetstänk. För att bedöma hundens lämplighet som Pedagogisk Tjänstehund måste hunden genomföra ett lämplighetstest. Det krävs att hunden blir godkänd vid lämplighetstestet för att hundteamet skall kunna påbörja någon av våra utbildningar.

Lämplighetstest för blivande Pedagogiska Tjänstehundar omfattar flertalet moment vars syfte är att bedöma hundens mentala status och samspelet mellan hund och förare. För att klara testet krävs det även att hunden har en god grundlydnad.

Lämplighetstestet innehåller moment som bland annat undersöker hur hunden interagerar med andra människor, förmåga att hantera överraskande ljud- och synintryck, aktivitetsnivå, underlagskänslighet, förmåga att hantera begränsade utrymmen, reaktioner på avvikande beteenden samt den kontakt som finns mellan förare och hund.

ANMÄLAN

Krav för hund och förare som vill utbilda sig till Pedagogisk tjänstehund Klicka här.

Pris: 1250:- inkl moms

Plats: Råådalens BK Hitta till klubben klicka här.

Anmäl er till lämplighetstest via kontaktformuläret här nedan eller maila informationen till info@pedagogiskatjanstehundar.se

Förslag på boende i närheten kan ni hitta här.

Läs anmälningsvillkoren genom att klicka här.

LÄMPLIGHETSTEST FÖR PEDAGOGISK TJÄNSTEHUND MAJ 2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har läst och accepterat villkoren
 
 

Copyright @ All Rights Reserved